Levering inden for 2-3 hverdage til Danmark.

Læs om Rubber and Copper

Læs mere om Rubber and Copper-kollektionen

Hos Smykkesmedjen har jeg, Lena Blomgren, udviklet Rubber and Copper-serien. Dette er navnet på en smykkeserie af unikke smykker, hvori der både indgår metallet kobber og gummi O-ringe. Jeg vil nu forklare nærmere om kollektionen, som du ligeledes kan se her.

Det er en lidt anderledes smykkeserie af håndlavede smykker, hvor design og funktionalitet går hånd i hånd. Smykkerne er meget fleksible og kan bruges i mange sammenhænge - smykkerne kan både bruges til den pæne bluse eller kjole, og samtidig går de godt til en t-shirt og cowboybukser. Smykkerne kan være til pænt brug, men også til det lidt frække og vovede. Serien består af kobber halskæder, kobber armbånd og kobber øreringe - alle med gummi O-ringe, der kan bruges hver for sig, men også sammen som et smykkesæt.

Halskæder

Halskæderne i Rubber and Copper-serien består af kobbertråd, kobberkæde, kobberlås, perler samt gummi O-ringe, der er sat sammen på anderledes og spændende måder - altså et personligt og lækkert kobber smykke.

Armbånd

Ingen af armbåndene i den originale Rubber and Copper-serien indeholder nogen lås. Det vil sige, at de skal rulles på hen over håndleddet - dog uden at man behøver at trække og flå i det. Du behøver ikke at være urolig for, at de skal gå i stykker – armbåndene er solide og robuste og kan altså holde meget. Men udbud og efterspørgsel har dog gjort, at jeg også nu fremstiller armbånd i Rubber and Copper-serien med en kobberlås. Under alle omstændigheder så får du altså et lækkert armbånd til både kvinder og mænd.

Øreringe

Øreringene i serien Rubber and Copper har alle ørebøjler af kobber. Nogle af ørebøjlerne er håndsmedet af mig og er derfor specielle øreringe, hvor andre øreringe er med sten. Alle øreringene er fremstillet til kvinder.

Om O-ringene

Gummi O-ringene er fremstillet af gummi og er oprindelig opfundet til pakninger i vandhaner og vandlåse - altså en vvs-artikel. De har de seneste år vundet indpas i smykkefremstillingens verden  - de gummi O-ringe, jeg bruger i mine smykker, er specielt fremstillet til smykkebrug og indeholder derfor ikke phthalater og andre giftige stoffer. Jeg mener, at man ved at kombinere kobber og disse gummi O-ringe kan skabe et råt og udfordrende 'look', der med sjæl og et særpræg kan skabe iøjnefaldende kreationer og nogle flotte unikke smykker.

Om perlerne

Perlerne, der bruges i Rubber and Copper-serien, er enten sorte lava tuf perler eller sort onyx perler.  

Lavaperlerne er fremstillet af størknet magma fra en vulkan, hvori der er kommet en masse små lufthuller -  også kaldet tuf eller blæret lava. Den grovere form af dette kaldes også for pimpsten.

De sorte onyx perler består af mineralet sort chalcedon og indeholder næsten det samme som en agat og tilhører kvartsgruppen. På græsk betyder onyx negl.

Hvad betyder Rubber og Copper?

Rubber er både det engelske ord for viskelæder, galocher eller gummi, men også slang for et kondom.

Copper er både det engelske ord for metallet kobber, men det er også slang for en politimand.

Jeg vil anbefale at tage et blik på denne kollektion. Du kan se alle de unikke og håndlavede smykker her.