Læs om kobber smykker

Læs mere om Smykkesmedjens kobber smykker

Hos Smykkesmedjen tilbyder jeg et bredt udvalg af håndlavede og unikke kobber smykker. Jeg vil her give et indblik i, hvorfor kobber smykker netop er sagen. Du kan se hele kollektionen her.

Hvad er kobber?

Kobber er et 100% rent nikkelfrit metal, der ikke kan give allergi. Kobber er kendetegnet ved den flotte røde glød. Kobber er et klassisk materiale til at lave smykker med, og det har været brugt til smykker i mange tusinde år - bare prøv at forestille dig alle de flotte kobbersmykker, de gik med i bronzealderen.

Kobber er et dejligt materiale at fremstille smykker i, da det lader sig nemt forme og er nemt at bearbejde til smukke smykker. Det specielle ved et kobber smykke er ud over den rødbrune farve, at kobber tilføjer smykket nuance, en glød og varme. Det giver derfor en god mulighed for at udtrykke sin personlighed med et kobber smykke.

Den perfekte gave til et kobberbryllup

Kobbersmykker er en spændende gave og et evigt minde om kobberbrylluppet - og så er det da sjovere at have noget smukt, man kan have på og bruge end en kobberting, der bare ligger i skuffen og samler støv. Læs mere om kobberbryllup her.

Jeg synes, at det er synd, at man ikke ser flere kobber smykker i dansk smykkekunst, dansk kunsthåndværk og dansk smykkedesign. Rundt omkring i resten af verden bliver kobber dog mere og mere populært til smykker, så heldigvis er kobber er ved at vinde indpas i verdenshistorien igen. Kobber smykker og kobber til brugskunst var meget brugt i Oldtiden; Originalt stammer ordet kobber fra det latinske ord cyprium – senere forenklet til cuprum eller CU, som er nr. 29 i det periodiske system.

Jeg oplever, at der er nogle, der synes, at kobberet oxiderer alt for hurtigt, hvortil mit svar er simpelt: Brug kobber smykket noget mere! Det er således, at kobber smykker er som perler: Hvis de bliver gemt væk i skuffer og skabe, så mister de deres glans og bliver brune og kedelige. Så det er bare med at bruge smykket.

Min egen erfaring: Jeg har selv en hel del kobber smykker, og personligt vil jeg ikke bytte dem væk. Jeg er af den overbevisning, at alting skal have lov til at ændre sig – ellers vil hverdagen bare blive grå, trist og kedelig. Skulle dit kobber smykke alligevel blive kedeligt, så kan du dog hurtigt få det pænt igen ved at bruge en pudseklud til at polere det op med, hvorefter dit smykke vil hurtigt blive flot igen.

Bemærk venligst: Nogle mennesker kan få en mindre grøn misfarvning af huden (dér hvor smykket har siddet). Det er ikke farligt og kan nemt vaskes af igen. Det skyldes PH værdien i ens hud og syren i ens krop.

Kobber og sølv

Kobber og sølv er to materialer, som jeg har et specielt forhold til at fremstille smykker i. Jeg elsker, hvordan de begge får en naturlig patina. Jeg mener derfor, at kombinationen med kobber og sølv, der bliver loddet og valset sammen og formet til ét smykke, giver et meget smukt og flot smykke, der har fået en helt særlig plads i mit hjerte. Jeg synes, at der opstår et helt specielt farvespil mellem kobber og sølv, og at det resulterer i et smykke, der har en indre glød og varme.

Kobber og gummi - Rubber and Copper

Kombinationen af kobber og gummi (o-ringe) er ligeledes spændende. Jeg har fremstillet en speciel serie af kobber smykker med kobber kombineret med gummi, som jeg kalder 'Rubber and Copper'. Det er en anderledes og spændende smykkeserie for dem, der tør at udfordre 'normen' og gå nye veje. Du kan se Rubber and Copper-kollektionen her.

Stemplingen af smykker

Stemplingen af et smykke, der består af både kobber og sølv, bør altid være smykkekunstnerens eget stempel og eventuelt CU. Dette skyldes, at smykket vil være et kobbersmykke med sølv og ikke et sølvsmykke med kobber. Derfor vil det altså være forkert og ulovligt at stemple 925s for sølv i smykket, selv om smykket eventuelt kunne indeholde mere sølv end kobber. Se andre kategorier med unika smykker her.


Hos Smykkesmedjen tilbyder jeg en række kobber smykker. Du kan klikke her for at se hele kollektionen.