Levering inden for 2-3 hverdage til Danmark.

Læs om Bolo Tie / Cowboy Slips

Læs mere om Bolo tie og Cowboy slips

Hos Smykkesmedjen kan du købe et bredt udvalg af spændende Bolo tie og Cowboy slips - alle håndlavede og unikke. Jeg vil her forklare nærmere om, hvad du kan bruge et Bolo tie til og lidt historie bag. Du kan se hele kollektionen her.

Hvad kan man bruge et Bolo tie til?

Er du træt af altid at skulle tage det pæne slips på i byen eller til fest? Så kan du bruge et Bolo tie eller Cowboy slips i stedet for dit normale slips - det giver lige det ekstra 'twist'. Så tør du sætte dit eget særpræg på din tøjstil, og tør du gå nye veje og skille dig ud så tag i stedet for et Bolo slips på. Du vil stadigvæk være fin og have stil, men samtidig signalerer du noget unikt og personligt. Og så ser et Bolo slips rigtig godt ud til en hvid skjorte og et jakkesæt, til den almindelige skjorte og bukser eller til skjorte og et par cowboybukser.

Selv om et Bolo tie er mest kendt som smykker til mænd, så er virkeligheden faktisk, at Bolo slips også sagtens kan bruges af både kvinder. Køb det sammen med din kæreste eller mand/kvinde og kæmp om at få lov til at tage det på i dag.

Bolo tie er desuden også en vigtig del af udstyret, hvis du danser linedance eller squaredance, eller du bare elsker alt, der er amerikansk.

Hos Smykkesmedjen kan du derfor få dit eget unikke Bolo tie, et som ingen andre har. De Bolo slips, du kan finde hos Smykkesmedjen klik her, er alle forskellige, og der findes kun ét af dem. Som regel er slipset udformet med en håndslebet sten, som jeg selv har slebet, poleret og monteret på en baglås eller med en slebet sten i en sølv-, kobber- eller messingindfatning.Endestykkerne, der også kaldes tips, fås ligeledes i sølv, kobber eller messing i forskellige udformninger.

Fakta om Bolo tie, Amerikaner slips og Cowboy slips/Western tie

Bolo slipset er et beklædningsstykke, der har været meget omkring. Bolo slipsets oprindelse er der delte meninger om, og ligeledes, hvor det oprindeligt stammer fra. Nogle mener, at det er opfundet af nordamerikanske pionerer tilbage i 1860’erne, hvor andre mener, at det er indianerne, (Hopi, Navajo, Zuni og Puebloan) i slutningen af 1890’erne. Andre mener igen, at det først er opfundet omkring 1940’erne af en sølvsmed, der tabte sin hat, og som ikke ville smide den dyre hattesnor væk og derfor bandt den omkring sin hals.

I 1950’erne var det brugt som tilbehør til Rockabilly looket (datidens bad boys' look). I 1970’erne blev det anbefalet at blive brugt som den officielle del af beklædningen i Arizona. I slutningen af 1980’erne blev det genopdaget i mændenes accessoires, da en del af de mandlige filmstjerner fra Hollywood havde dem på. Senest den 13. marts 2007 blev det vedtaget ved lov, at Bolo tie, nu er ”The State official tie in New Mexico”, og at alle offentligt ansatte i uniform skulle have et sådant på.

Under alle omstændigheder er det blevet en del af den indianske sølvsmedekultur, og det er ud over cowboystøvlerne og cowboyhatten et absolut 'must' og en absolut nødvendighed til en rigtig cowboy eller squaredancer. Bolo tie er en flot og anderledes halskæde til mænd.

 

Hvad er et Bolo tie?

Et Bolo slips består egentlig blot af 5 dele:

  • En frontplade: Dette er en sten, der er slebet og poleret eller et stykke metal (ofte i sølv, kobber eller messing) med en indfattet sten eller motiv
  • En Bolo snor: Dette er selve slipset, der enten er i kunststof eller flettet læder
  • Et bagspænde: Det er héri snoren kører, der kan låses, således at man selv kan regulere, hvor langt nede eller oppe frontpladen skal sidde
  • To endestykker: Disse kaldes også 'tips', som fås i mange forskellige varianter og materialer

Bolo ties bliver ofte forbundet med folk fra Vesten (Texas, Arizona, Montana og New Mexico) og bliver derfor i folkemunde i Danmark kaldt et Cowboy slips, western slips, Texas slips eller et Amerikaner slips. Ja, kært barn har mange navne.

Vil du være spændende og flot klædt på, så prøv et Bolo tie i håndlavet kvalitet til hverdag og fest. Du kan se dele af kollektionen her. Du kan også opleve nogle af mine Bolo ties i denne video.