Levering inden for 2-3 hverdage til Danmark.

Læs om armbånd

Læs mere om Smykkesmedjens armbånd

Hos Smykkesmedjen er jeg, Lena Blomgren, meget glade for at kunne præsentere mine håndlavede og unikke armbånd. Du kan købe mange forskellige slags armbånd til kvinder, armbånd med sten og perler og armbånd af både sølv og kobber. Alle Smykkesmedjens armbånd er håndlavet, og jeg sætter en dyd i at fremstille armbånd, der fortæller en historie. Find alle Smykkesmedjens armbånd her. Her finder du spændende unika armbånd til kvinder med sten eller perler. Smykker andre ikke har.

Fra ideen til det færdige armbånd

Jeg vil hermed fortælle om, hvordan jeg laver Smykkesmedjens smykker. Når jeg udtænker og fremstiller nye armbånd, tager jeg altid udgangspunkt i, hvad jeg selv ville have rundt om håndledet og armen. Tilmed er dette nogle af mine overvejelser, før jeg fremstiller armbåndet:

  • Hvad skal det passe til? Her spiller både farver og materialer ind
  • Er det pænt at se på? Er det noget, der behager øjet at kigge på?
  • Er det behageligt at have på? Har det nogle kanter eller ender, der er upraktiske, der eventuelt ikke kan bruges sammen uden justering
  • Passer materialerne til hinanden? Klæder det hinanden, eller er der noget, der skal ændres?

Nogle armbånd bliver fremstillet i begrænsede serier - også kaldet limited editions. Der er dog alligevel aldrig to armbånd, der er helt ens. Der vil altid være enten små eller store forskelle i de brugte materialer. Det kan eksempel være i antal eller typen af perler.

Jeg lægger stor vægt på, at armbåndet er en naturlig forlængelse af din arm, så du kan 'se dig selv' i smykket. Armbåndet skal fortælle en historie om, hvem du er, så du kan associere dig med armbåndet.

Lidt historie omkring armbåndet

Armbåndet er et smykke, der kan spores meget langt tilbage i tiden. Både som smykke til kvinder, men også til mænd. Det var en del af mændenes og kvindernes beklædning. Samtidig har det gennem tiden været et symbol på status at have råd til at gå med et armbånd eller en armring. Det var en måde at kunne vise omverden, hvem man var og skabe opmærksomhed.

Særligt i bronzealderen (1000 f.Kr.) og senere i Vikingetiden (800-1100 e.Kr.) blev der fremstillet mange smukke og spændende armringe og armbånd, der heldigvis fortsat kan ses og inspirere til nye smykker i dag. Derfor er nogle af mine armbånd også inspireret af gamle smykker eller historiske genstande, som jeg enten har set fra bøger, billeder eller fra museer rundt omkring i verden.

Jeg vil anbefale dig at se mine armbånd igennem og lade dig inspirere. Du kan se hele kollektionen her. Er det ikke lige dét, du søger eller mangler, så kontakt mig og lad os sammen finde noget helt specielt til dig.

Materialer, der er at finde i mine armbånd

Lædersnor og -snøre: Enten rå eller farvet, flettet eller enkelt tråd, flere eller kun én

Snor: I alle afskygninger enten silke, bomuld, kunststof evt.

Stålwire: Rå eller plastik overtrukne

Tråd: Sølv, kobber, bronze og messing

Låse: Magnetlås, fjederlås og ankerlåse

Perler: Sten, glas, metal, plastik, tråd, natur eller andre materialer

Metal: Sølv, kobber, bronze og messing

Alle ovenstående materialer, der bruges til fremstilling af Smykkesmedjens armbånd, indeholder hverken nikkel, bly eller andre skadelige stoffer.

Hos Smykkesmedjen kan du altså købe mange forskellige smukke armbånd til kvinder. Du kan se hele kollektionen her.