Levering inden for 2-3 hverdage til Danmark.

Slibning af sten

Hvorfor sliber jeg stene selv?

Smykkesmedjen, slibning

Jeg sliber som reglen selv mine sten som jeg bruger i mine unika smykker, fordi ved at både se og føle på den rå sten kan jeg ane en tidlig form i stenene, og derved få en fornemmelse af, hvad der kan kommer ud af denne sten.

Man kan enten slibe i en fast facon eller lade stenen være med til at bestemme formen. I stenens endelige form spiller også ting som stenens hårdhed og eventuelle fejl og brister, der ligeledes også kan spille en stor rolle i, hvordan stenes endelige form kommer til, at se ud.

Det kan nogle gange være en oplevelse, både fordi, enten ved at stenen, lige pludselig har en anden farve inden i som man ikke lige umiddelbart kunne se ude fra den rå sten, ved at den rå sten udfolder sig som noget meget smukt, som man ikke havde forventet eller fordi at stenen lige pludselig knækker.

Ved for eksempel at lade stenens endelige form indeholde både det rå og uslebne og det blanke og polerede, kan der opnås rigtig spændende effekter. Det er altså op til stensliberen, (altså mig) at finde ind til selve stenens sjæl.

Jeg har nu slebet sten i 19 år (år 2016) og kan stadigvæk fortsat overraskes og forbavses.  Heldigvis kan stenen som reglen bruges i et smykke, men desværre kan den ellers lovende sten, nogle gange viser sig til at kun kunne bruges som skærver i indkørslen eller ligge og glimte i vinduskarmen, det kan man ikke vide før man sidder med det færdige resultat.

Det er dog ikke umiddelbart alle sten, der er til at arbejde med - man skal lige tænke på hvad det er man skal bruge stenen til inden man begynder at slibe på den Så hvad havde du tænkt dig - skal stene blot hænge i en kæde - skal der bores hul i den - skal de slibes hele vejen rundt eller skal der være forside og bagside  eller skal den/de indfattes eller er den bare til at havde ligge i vindueskarmen og se smuk ud. 

Man skal regne med at der forsvinder mellem 20-60 % ved en slibning alt efter, hvad det er for en sten - det kan tage mellem 3-6 timer, at fremstille en ordentlige og pæn sten alt efter hårdhed og kvalitet.

Hvis jeg skal slibe en sten for dig vil prisen varierer fra 500,- til 1500,- pr sten -  men jeg vil altid behøve at kikke nærmere på stenen - for at kunne vudrer om det kan lade sig gøre - jeg kan (og vil) ikke give en endelig garanti på om stenen vil holde til en slibning (den kan jo knække og indeholde skjulte sprækker) eller om den vil blive blank og smuk . Men jeg vil altid kunne give et bud, på om det overhovet er muligt. Altså at få noget pænt ud af stenen ved at se og rører ved den - så kontakt mig på tlf 22 75 66 47 eller send en mail til mail@smykkesmedjen.dk, hvis du er interesseret.

Og til sidst, og ikke mindst, så sliber jeg mine sten selv, fordi jeg syndes, at det er sjovt.

slibning, håndlavede smykker

håndlavede smykker, slibning

håndlavede smykker, slibning

Læs evt. mere om stenslibning i bøgerne:

”Kunsten at slibe sten” af Annette Christensen og Knud Christensen (www.ANKU.dk)

”Mineral guide grønlandske smykkesten” af Bjarne Ljungdahl

”Smykker af strandsten” af Karen Hørmann og Anette Ib

slibning, smykker håndlavede smykker, slibning

smykker, håndlavede smykker

 

Se flotte unikke smykker med slebne sten fra Smykkesmedjen klik her

Læs også mere om at slibe sten  - klik her

eller læs om at bore i sten  - klik her