Forskellen på sølv 925 og sølv 935?

Hvad er forskellen på 925 sterling sølv og 935 argentium sølv?

Forskellen på sølv 925 og sølv 935?

Forskellen på 925s og 935 argentium sølv er først og fremmest, at der er tilsat mindre andet materiale i 935 argentium sølv end 925 sølv. Det vil sige, at 935 argentium sølv er renere end 925 sølv. Brochen er af sølv 925 og ringen af Sølv 935 argentium:
smykker andre ikke har 

 

Hvad er 935 argentium sølv?

935 argentium sølv, indeholder helt sikkert 935 tusindedel rent sølv og er blandt andet tilsat metallet geranium. Men der ud over er det en meget hemmeligholdt formel og det vides, derfor ikke den eksakte formlen på dette, da der er taget patent på dette. 935 argentium sølv har blandt andet, den store egenskab, at sølvet næsten ikke oxyderer og er derfor meget yndet af guldsmede, da sølvsmykkerne ikke skal pudses så tit, mens de er i butikken eller hos kunderne og forbliver blankt altid – altså lidt som om, at tiden står stille. 935 argentium sølv og vil derfor altid have et altid blankt og perfekt udsende. Det er en relativt ny legeringsformel på 935 argentium sølv, som er opfundet i 1990erne  i England.

Hvad er 925 sølv?

925 sølv, er som reglen fremstillet af 925 o/oo rent sølv og 75 o/oo kobber, men også her kan der forekomme forskellige farve nuancer i sølvet, alt efter, om der tilsættes andre metaller i grund fremstillingen af sølvet. Men det er også fabriks hemmeligheder, hvordan lige præcis hvert enkelt firmas sølv er fremstillet. Derfor kan to ens sølvsmykker i realiteten godt være forskellige, fordi der er brugt forskelligt sølv i fremstillingen af smykkerne og hvorfra de er fremstillet.

Oxyderingen af sølvet, (det er når sølvet udsættes for brinten i luften) er efter min smag en af grundene til, at jeg rigtigt godt kan lide, at arbejde i sølv - det får en særlig charme og glød.

smykker andre ikke har

Denne ring er meget oxideret - med en special oxid - der ilter sølvet hurtigere og gør det helt sort.

 

Man kan sige at det får sjæl – der af – smykker med sjæl. Derfor tvivler jeg på, at jeg vil fremstille mange smykker i 935 argentium sølv, da det er for rent, pænt og skindende efter min smag. 

Men se mere i min video hvor jeg forklarer om forskellen mellem de to typer af sølv.

 

 

Læs også om de andre forskellige typer sølv der bruges i Danmark - klik her