Brug Rabatkoden SM40 og få 40% rabat på alle smykker på Smykkesmedjen.dk - koden er gyldig til og med 15 november 2020

Kobberbryllup kobberbryllupssmykker

12 ½
Kobber
Kobberbryllup
Kobberbryllupsgave
Kobberbryllupssmykke
Køb et kobberbryllupssmykke

Den perfekte kobberbryllupsgave er et kobbersmykke

 

Køb et kobberbryllupssmykke i gave til kobberbrudeparret i stedet for de kedelige potter, pander, gryder, lamper og vaser, som man altid giver til kobberbryllupper og som ingen alligevel vil have og der bare står og samler støv på hylderne.

Hvorfor dog ikke købe noget som kobberbrudeparret kan bruge og få gavn af – Smykkesmedjen.dk fremstiller både smykker til mænd og kvinder, så det er altså ikke kun kobberbruden, der kan nyde godt af gaven til dagen. Jeg fremstiller unika håndlavede smykker - anderledes ringe, hårpynt, spændende armbånd, Bolo Tie og unikke halskæder - alt sammen i metallet kobber.

smykker andre ikke harsmykker andre ikke harsmykker andre ikke harsmykker andre ikke harsmykker andre ikke harsmykker andre ikke harsmykker andre ikke harsmykker andre ikke harsmykker andre ikke har

 

Klik her for at se flere smykker til kobberbryllup fra Smykkesmedjen

 

Historik om kobberbryllup

At fejre kobberbryllup, altså 12½ år efter at man er blevet gift, er en forholdsvist ny tradition. Det vil sige ny og ny - traditionen i Danmark opstod omkring i begyndelsen af 1900-tallet i København.

I de Sønderjyske egne og det norlige Tyskland, fejrede man inden, da noget man kalde Jubelbryllup, og det er sikkert fra denne tradition, fejringen af Kobberbryllup er opstået. Inden da fejrede man ikke kobberbryllup.

Traditioner omkring fejring af kobberbryllup

Der er ingen ”Emma Gad traditioner”, omkring fejringen af Kobberbryllup, så man har faktisk frit slag, men man kan dog sige, at alt fejres halvt af et Sølvbryllup. Så en ½ æresport, larm uden musik, brug evt. grydelåg eller andet der larmer, også morgenkaffe til alle gæsterne.

Æresport til kobberbryllup

Der bør ophænges en halv æresport (fest gurilande) over kobberbrudeparrets dør, om den sættes fast i ene side af dørkarmen eller hænges halvt over døren, så man skal bukke sig for at komme ind af kobberbrudeparrets dør, er op til den enkelte. Personligt syndes jeg, at det er pænest at hænge den i siden og det er også det nemmeste for gæsterne at komme ind og ud af døren.

Pyntningen af en kobberbryllups æresport

Pyntningen af en æresport, igen er der delte meninger omkring dette. Der bør naturligvis være et skjold, om man køber et eller selv laver det, Ja det er op til pynterne. Nogle, siger at der ikke må være blomster i den, kun frugt og grøntsager. Andre alt godt fra haven altså en blanding af blomster, frugt og grøntsager.

Selv syndes jeg, at det ser godt ud med en blanding af både grøntsager og blomster, det er dog svært at få fat i rigtig kobberfarvede blomster og grøntsager. Hvis man altså ikke vil sprøjtemale dem.

Men ved at eksempelvis bruge gulerødder, almindelig løg, brune mark champion, røde chilliér, røde-gyldne æbler, er da lidt over i det kobber- orangefarvede. De kan også nemt stikkes på en trægrillpind og sætte i kransen.

Brug blomster, der kan tåle at være uden vand i lang tid, eks. krysantemum, tulipaner, dahliaer eller liljer, det er synd, at se dem hænge allerede en ½ time efter opsætningen. Men lad dog årstiden bestemme.

God fornøjelse med fejringen af kobberbrylluppet.

Klik her for at købe flotte kobber smykker - kobberbryllup gave - Klik her

Læs mere om brugen af kobber til smykker - Klik her