Levering inden for 2-3 hverdage til Danmark.

Find din ringstørrelse

Ringstørrelse

I Danmark angives ring størrelser i mm. Den angivne ring størrelse svarer til fingerens omkreds i millimeter dvs. ring størrelse 56 svarer til en finger omkreds på 56 mm.

Når du prøver ringe

Når du prøver ringe, eller måler ring størrelser, er det meget vigtigt dine fingre er i en normal tilstand. Det vil sige de må ikke være hævede, for kolde eller for varme, da det påvirker størrelsen / tykkelsen af din finger. Du skal også være opmærksom på om du har en større kno på et af dine finger led, som ringen skal kunne passer.

Forskellige måder at finde din ring størrelsen

 

Ringmåler

Den bedste og mest nøjagtige måde at finde din ring størrelse på er at bruge en ringmåler, Det er en masse ringe i forskellige størrelse, med tydelig markering af størrelse pr ring. Så er det bare at prøve ringe på din finger, til du finder den rigtige størrelse. Da det ikke er tit du måler din ringstørrelse, er det godt nok at købe en ringmåler i plastik, det kan du evt gøre hos ravstedhus eller lignende butikker. Jeg anbefaler du køber en ringmåler, det er den eneste præcise måde at finde din ringstørrelse på. Husk at du undgår besværet med at skulle returnere en ring, hvis du måler rigtig og ikke får købt en ring i den forkerte størrelse. En billig plastik ringmåler kan være billiger i længden.

3 forskellige ring målere

Skydelære

Den næst bedste måde at find din ringstørrelse på, er at tage en af de ringe, du allerede bruger på den finger, du ønsker at bruge den nye ring på. Vælg en ring i samme brede som den nye ring du ønsker at købe. Som regel vil en 5 mm bred ring være 1. ring nummer større end en 3 mm bred ring. Når du har prøvet at denne ring sidder godt på din finger. Skal du måle størrelsen på denne ring, det gør du ved at måle ringens indvendige diameter med en skydelære 

smykker andre ikke har 

                                            

Og så huske din skole matematik. Omkredsen af en cirkel er diameter x PI (3,14)

Dvs. at du ganger, det mål du finder på skydelære med 3,14 (altså Pi med 2 decimaler) og rund op.

Eksempel: diameter 17,8 x 3,14 = 55,89 = ring størrelse 56.

smykker andre ikke har

 

Ovenstående skydelære metode er nøjagtig, hvis du har et godt skydelære og er omhyggelig med din aflæsning og udregning. Metoden kan også kun bruges, hvis du har allerede har en ring, du bruger på den samme finder som du ønske at bruge den nye ring på.

De følgende metoder er ikke så nøjagtige som at bruge en skydelære og kan afvige 2-3 ring størrelser, da en lineal ikke måler så nøjagtigt, som at bruge en skydelære, hvorfor jeg personligt kun anbefaler skydelære metoden, hvis du ikke vil købe en ringmåler.

Andre metoder

Men har du ikke en skydelære eller ringmåler, kan følgende 3 metoder benyttes

1. Spørg en ven om han/hun har en skydelære eller ringmåler og lån den.
2. Måle med papir
3. Måle med snor

Hvis du ikke kan låne et skydelære eller ringmåler, så lav 2 forsøg med "måle med papir" og 2 forsøg med "måle med snor" og sammenlig de 4 resultater. Får du samme ring størrelse i alle 4 målinger, så er det en indikation af hvad din ringstørrelse, får du ikke samme resultat så prøv igen. Jeg anbefaler ikke disse 2 metoder, det er en nødløsning, hvis du ikke kan vente på at komme til at låne et skydelære, eller du ikke vil købe en ringmåler i plastik.  

Måler du forkert har du besværet med at skulle bytte en ring, derfor er det nemmest og billigst i længden at købe en ringmåler. En ringmåler er den eneste nøjagtige måde.

Jeg har kun taget disse 2 metoder med her, fordi du kan finde dem på internettet, og synes der skulle laves en ordentlig beskrivelse, der vil mindske fejl muligheden hvis du alligevel vil bruge denne metode
 

Måle ringstørrelse med papir

Tag et stykke papir ca. 10 x 10 cm

Rul det til en cylinder og stik det ind i en ring som du allerede bruger på den finger du også vil bruge den nye ring på. Sørg for at det passer og fylder ringen helt ud.

smykker andre ikke har 

Klip et hak i papiret, hvor det overlapper. Klip helt ind til ringen.

 smykker andre ikke har

 Mål afstanden i millimeter mellem de 2 klip med en lineal

smykker andre ikke har 

Og du har en indikation af din ring størrelse – er afstanden 56 mm er ringstørrelsen 56.

 

Måle ringstørrelse med snor 

Tag et tyndt stykke snor

Vikkel det 2 gang omkring din finger

smykker andre ikke har 

Stram, så snoren sidder lige som du ønsker ringen skal side på din finger. Men pas på med ikke at stramme for meget, da det giver en for lille størrelse, men det må heller ikke være for løst. Husk ringen skal kunne komme forbi knoen på din finger.

Tegn en lige streg, med en tusch, hen over de to snore 

smykker andre ikke har 

Rul snoren ud. Den skal være stram, men stræk den ikke, da det kan give en større størrelse. Den må ikke være for slap, det giver en for lille ringstørrelse

Mål afstanden mellem de 2 mærker med en linial

smykker andre ikke har 

Og du har en indikation af din ring størrelse – er afstanden 56 mm er ringstørrelsen 56

Hvis metoden med papir og snor giver samme resultat, vil det given en rimelig indikation af, hvad din ring størrelse sandsynligvis er.

Men, hvis metoderne med papir og snor ikke giver samme resultat, bør du prøve igen. (Eller ringe nu til en ven og lån det skydelære eller køb en ringmåler)

 Se ringe fra Smykkesmedjen her

Ring størrelser

Ring Størrelse                  Indvendig diameter

i mm                                   i mm målt med skydelære

48   15,2
49   15,5
50   15,8
51   16,2
52   16,5
53   16,8
54   17,1
55   17,4
56   17,8
57   18,1
58   18,4
59   18,7
60   19
61   19,3
62   19,7
63   20
64   20,3
65   20,6
66   20,9
67   21,3
68   21,6
69   22
70   22,3
71   22,6
72   22,9
73   23,3
74   23,6