Levering inden for 2-3 hverdage til Danmark.

Stempler i smykker

Hvorfor er der stempler i smykker

Der bør være navne stempler i alle smykker så man kan se, hvem der har fremstillet det, men det er kun et lov krav i ædelmetal smykker. Ædelmetal smykker skal også have et lødighed stempel.

Smykkesmedjen.dk og jeg (Lena Blomgren) er naturligvis registreret hos Force technology også kaldet Ædelmetalkontrollen og underlagt deres kontrol og har derfor ansøgt om tilladelse til og fået lov til, at benytte navnestemplet LB i mine håndlavede unika smykker.

Det vil sige, at alle de håndlavede smykker i sølv, kobber, bronze og/eller andet metal, som du kan købe på Smykkesmedjen.dk, alle vil bærer navne stemplet LB, og dette er samtidigt også din garanti på, at smykket er fremstillet af mig, Lena Blomgren.

Navne stempel i kobber smykker.  & Smykkesmedjens navnestempelbevis hos Force technology.

   

Navne stemplet viser hvem der har fremstilet smykket

Smykker har navne stemplel for, at man ved hjælp af stemplerne, at man kan se hvem, der har fremstillet det givende smykke

 

Lødigheds stempler

I Danmark er det et lov krav, at alle sølv smykker skal være stemplet 925 hvis smykket er fremstillet i 925 sølv og stemplet med producentens navne stempel.   925 er lødigheds stemplet. (sølvs lødighed er 925)

Navne stempel og lødigheds stempel er en meget effektiv måde på, at undgå fusk og svindel. Der er jo desværre nogle, der kunne, finde på, at benytte andre metaller og så kalde dem noget andet, for at få en højere pris for smykket, eller bruge billigere 835 sølv og sælge smykket som et 925 smykke, hvilket i Danmark er ulovligt.  Det er lovligt at lave smykker i 835 sølv, det er der intet galt i, er du glad for smykket er alt jo fint, du skal blot vide det er et 835 sølv smykke og producenten må ikke stemple det 925, det vil være svindel.  Jeg synes ikke sølv smykker skal fremstilles i 835 sølv, da det oxyderer hurtigere end et 925 sølv smykke.

Force technology foretager uanmeldte kontrol besøg hos de registrede firmaer, tager sølv prøver hos producenterne og tester at lødigheden også stemmer med det producenten siger. Da det næsten ikke er muligt at se forskel på de forskellige sølv typer, er den kontrol med til at sikre at du får et smykke i den lødighed der er stemplet i smykket.

Laveste lødighed bestemmer

Derfor er også, at når man lodder forskellige metaller sammen, eksempel sølv 925 og kobber, så vil smykket altid få den laveste lødighed, altså kobber. Det vil sige, at det bliver til et kobbersmykke og ikke et sølvsmykke med kobber. Og at smykket, derfor ikke længere må stemples med 925, som er stemplet for sølv, men evt. stemples med CU (altså den latinske betegnelse for kobber) i stedet for, eller ikke have et lædigheds stempel.

Det lyder måske, meget kringlet og besværligt, men det er faktisk for, at beskytte dig som forbruger, så du ikke bliver snydt, det er altså din garanti, på at det du køber nu, også er af rent sølv, kobber eller andre materialer. 

Denne halskæde fremstillet i metallerne Sølv, Kobber og Messing er en messing halskæde, fordi messing har laveste lødighed

Denne halskæde fremstillet i metallerne Sølv og kobber, er en kobber halskæde, fordi kobber har laveste lødighed
Denne ring er en kobber ring. Selvom ringen er fremstillet i sølv, bliver det en kobber ring, fordi de små kobber hjerter er lodet på ringen
Denne halskæde er også en kobber halskæde, fordi det lille kobber hjerte er lodet på det store sølv hjerte. 
Denne halskæde i sølv og kobber er også en kobber halskæde
Ingen af disse 5 smykker må stemples 925. Ingen af dem er sølv smykker, da der er brugt metaller  (eks kobber) med en lave lødighed end sølv.
Det er det der menes med laveste lødighed bestemmer.

 

Se flere smykker fra Smykkesmedjen - klik her

Vil du læse mere om de forskellige sølv typer så - klik her