Fri fragt fra 999 kr. Fri returnering inden for 30 dage. Levering inden for 2-3 hverdage.

Opvarmning af metal

Hvorfor bør metallet opvarmes, når der er banket på det?

 Alle metaller består af en helt masse små molekyler og atomer, som danner et fast stof, der alt efter atomernes opbygning danner de forskællige artet af metallerne. Alle molekylerne og atomerne ligger i et fast gittermønster, med lige linjer på langs og på tværs og alt efter opbygningen, af den bestemmer hvad for et materiale der er tale om.

 Ved forarbejdning, så som udtrækning af metallet, eller anden valsning, hvor materialet derfor bliver tynderer. Bankes metallets molekyler og atomer fra hinanden. Det vil sige, at de kommer til, at ligge hulter til bulter i mellem hinanden. Og der kan dannes små mikroskopiske sprækker i metallet, som ikke kan ses med det blotte øje.

 Ved at varme metallet op igen ”løber” molekylerne og atomerne ind i deres faste gittermønster igen og og de små sprækker bliver udfyldt, hvor ved at metallet bliver mere smidig't og blødt, og metallet derfor bliver nemmere at forarbejde igen.

 Det kan sammenlignes og ses som, at foretage en defracmentering af en P.C., så ved at opvarme metallet, enten ved helt at smelte metallet og støbe det på ny, eller at opvarme det til lige under smeltepunktet. Flytter man om på metallets molekylerne og atomerne og der bliver bedre plads til at foretage ændring i metallets overflade.

Læs mere om gløde regler for metal, så det ikke flækker - Klik her