Levering inden for 2-3 hverdage til Danmark.

Opvarmning af metal

Hvorfor skal metallet opvarmes, når der er banket på det?

 Alle metaller består af en hel masse små molekyler og atomer, som danner et fast stof, der alt efter atomernes opbygning og sammensætning, danner de forskællige artet af metallerne. Alle molekylerne og atomerne ligger i et fast gittermønster, med lige linjer på langs og på tværs.. 

Ved forarbejdning, så som hamring, udtrækning af metallet, eller anden valsning, hvor materialet derfor bliver tynderer eller bankes i en facon. Bankes metallets molekyler og atomer fra hinanden. Det vil sige, at de kommer til, at ligge hulter til bulter i mellem hinanden. Der kan dannes små mikroskopiske sprækker i metallet, som ikke kan ses med det blotte øje. Metallet bliver hårdere og er sværer at arbejde med, når molekyler og atomer ikke ligger i det rigtige mønster

Hvis du bare begynder at valse eller hamre på sølv eller kobber, for at få det i den facon du vil have til dit smykke i, så kan der opstå revner i dit smykke. Det er også meget hårdere at arbejde med metallet, derfor skal du ikke gøre det.

Den rigtige arbejdsproces er at starte med at varme metallet up.

Opvarming af metal

Ved at varme metallet op igen og hurtigt afkøle det, ”løber” molekylerne og atomerne ind i deres faste gittermønster igen og de små sprækker bliver udfyldt, hvor ved at metallet bliver mere smidigt og blødt, og metallet derfor bliver nemmere at forarbejde igen.

 Det kan sammenlignes og ses som, at foretage en defracmentering af en P.C., så ved at opvarme metallet, enten ved helt at smelte metallet og støbe det på ny, eller at opvarme det til lige under smeltepunktet. Flytter man om på metallets molekylerne og atomerne og der bliver bedre plads til at foretage ændring i metallets overflade.

Opvarmet og afkølet sølv eller kobber et så blødt at det faktisk kan bøjes med hænderne.

Når du fremstiller et smykke, er det helt normat at skulle opvarme metallet flere gange. Når du harmer metallet i den facon du vil have smykket i, bliver metallet hårdt igen, men så varmer du det bare op igen, så det bliver blødt igen.
   
Metal skal varmes op, så det bliver blødere og nemmere at arbejde med.
   

Se smykker fra Smykkesmedjen - klik her

Se her hvordan jeg opvarmer og bøjer metal

Læs mere om gløde regler for metal, så det ikke flækker - Klik her