Fri fragt fra 999 kr. Fri returnering inden for 30 dage. Levering inden for 2-3 hverdage.

Forskellen mellem bronze og messing

En af forskellene mellem bronze og messing

Begge materialer er en legering af kobber, hvor i der er tilsat et andet materiale. I bronze er det tin og messing er det zink.

 smykker andre ikke har

Bronze

Bronze består som reglen af kobber 90% og tin 10%, men alt efter, hvad bronzen skal bruges til, tilsættes der nogle gange også andre materiale alt efter brug. Farven på bronze er gul-rød-brun og bliver meget brugt til fremstilling af statuer eller andre form støbte ting.

Eller som jeg til bronze hårspænder

smykker andre ikke har 

bronzeringe

smykker andre ikke har 

og bronze brocher. 

Messing

Messing består som reglen af 67 % kobber og 33 % zink. Men andre blandings forhold kan fremkomme, det vil sig, at andre materialer kan tilsættes alt efter, hvad messingen skal brugs til. Farven på messing er gul-grøn og bliver som reglen brugt til fremstilling af større nyttegenstande, så som lysestager, lyseslukkere, standerlamper.

Det er engenligt lidt synd, da messing har en meget flot farve og er ret så pænt sammen med kobber eller sølv i smykker.

smykker andre ikke har 

Brugen af kobberlegeringerne

Brugen af kobberlegeringerne - bronze og messing til fremstilling af smykker er dog heldigvis stigende. Dels på grund af, De svimlende guld og sølv priser, men også fordi vi – verden er begyndt, at få øjnene op for andre bæredygtige metal materialer, som på deres egen måde - er og kan være lige så smukke - som de største smykker gennem tiden.

Se også min You-tube video om hvad er forskellen på messing og bronze 

 

 

Læs her om brugen af kobber til smykker - Klik her

Læs her om hvad er bronze - Klik her 

Læs her om hvad er messing - Klik her