Brug Rabatkoden SM40 og få 40% rabat på alle smykker på Smykkesmedjen.dk - koden er gyldig til og med 15 november 2020

Forskellen mellem bronze og messing

En af forskellene mellem bronze og messing

Begge materialer er en legering af kobber, hvor i der er tilsat et andet materiale. I bronze er det tin og messing er det zink. Det er tilsætnings materialet og forholdet af det, der giver forskellen mellem Bronze og Messing.

En anden forskel er farven, som set her.

 smykker andre ikke har

Bronze

Bronze består som reglen af kobber 90% og tin 10%, men alt efter, hvad bronzen skal bruges til, tilsættes der nogle gange også andre materiale alt efter brug. Farven på bronze er gul-rød-brun og bliver meget brugt til fremstilling af statuer eller andre form støbte ting, men kan også bruges til smykker.

Bronze er hårdere end messing, og er derfor et godt metal til smykker, der gerne må være hårdere.

Jeg bruger bronze til hårspænder, brocher og ringe.

smykker andre ikke har 

bronzeringe

smykker andre ikke har 

Messing

Messing består som reglen af 67 % kobber og 33 % zink. Men andre blandings forhold kan fremkomme, det vil sig, at andre materialer kan tilsættes alt efter, hvad messingen skal brugs til. Farven på messing er gul-grøn og bliver som reglen brugt til fremstilling af større nyttegenstande, så som lysestager, lyseslukkere, standerlamper.

Det er engenligt lidt synd, da messing har en meget flot farve og er ret så pænt sammen med kobber eller sølv i smykker.  Jeg synes messing er et fantastisk godt metal til smykker, når det kombineres med andre metaller, det skaber farve kontraster og et flot fareves spil i smykket.

I denne halskæde bruges både messing of kobber.  Den gyldne og rødlige farve stå godt sammen.

smykker andre ikke har 

Brugen af kobberlegeringerne

Brugen af kobberlegeringerne - bronze og messing til fremstilling af smykker er dog heldigvis stigende. Dels på grund af, De svimlende guld og sølv priser, men også fordi vi – verden er begyndt, at få øjnene op for andre bæredygtige metal materialer, som på deres egen måde - er og kan være lige så smukke - som de største smykker gennem tiden.

Se smykker fra Smykkesmedjen klik her

Se også min You-tube video om hvad er forskellen på messing og bronze 

 

 

Læs her om brugen af kobber til smykker - Klik her

Læs her om hvad er bronze - Klik her 

Læs her om hvad er messing - Klik her