Brugen af kobber til smykker

Brugen af kobber til smykker 

Kobber er et 100% naturligt grundstof fra jorden, og det er nikkel frit. Kobber er et dejligt smykke materiale grundet den flotte røde glød. Kobber har været brugt til smykker i mere end 5000 år. Hvis du ikke allerede har set det, så tag forbi nationalmuset og se deres flotte samling af kobbersmykker fra bonzealderen.

Kobbersmykker anno 2018
kobbersmykker

Hvorfor bruges kobber så ikke mere i dag en det gør til fremstilling af smykker?  Det er efter min mening også en stor fejl, og jeg gør hvad jeg kan, sammen med andre dygtige smykke designere i hele verden, for at udbrede brugen at kobber smykker igen.

Kobber er, hvis man behersker teknikken, et dejligt materiale til fremstilling af smykker, som nemt lader sig forme og bearbejde til mange smukke ting. Kobber har en fantastisk flot rød glød og kan have mange forskellige udtrygsformer - det kan være blankt, oxyderet, hamret eller banket eller alle tre - se billedet her.

 

kobbersmykker                                                                                                                                                                         

Hop med på moden - gå med kobber smykker

Kobber smykker har været i glemmebogen nogle år, kobber blev ikke anset som værende fint nok, hviket er noget pjat, men nu er trenden heldigvis i resten af verdenen at flere og flere fremstiller og går med kobber smykker, blandt andet fordi kobber er et rent metal, nikkel fri og utrolig flot, og vi er også godt på vej i Danmark.

 

Kobbersmykker ændres sig med tiden

Kobbersmykker vil med tiden irrer og oxyderer, det vil sige at man skal pudse og polerer sine smykker, hvis man fortsat ønsker at bibeholde, den glans som smykket kom med, men det skal man jo også med et sølvsmykke, du ikke har gået med i lang tid. Nogle afhjælper den grønne misfarvning ved at på fører kobberet en lak, således at kobberet ikke kommer i kontakt med huden, men der ligger et lag lak mellem huden og kobber. Kan du ikke lide oxyderingen er det nemt, at pudse smykket og få den blanke finish frem igen.

Min personlige mening omkring dette, er at alting, skal havde lov til at ændre sig, det viser bare at smykket lever og har sjæl.

kobbersmykker

 

At kobberet oxyderer syndes jeg er smukt, men ved dagligt brug, kan jeg personligt oplyse at min favorit witchring, da har ændret sig, men at den ikke har ændret sig så meget, men den bliver jo selvfølgelig også vasket og tørret mange gange om dagen.

Kobber smykker kan give nogle mennesker en grøn misfarvning af huden, men det er ikke farligt. Grunden er at vise menneskers ph-værdi i huden, gør at kobbersmykket kan misfarve ens hud midlertidigt. (Grønt - men der er ikke farligt og kan hurtigt vaskes af).

 

 

Læs her om hvad bronze er - Klik her

Læs her om hvad messing er - Klik her

Læs her om forskellen mellem bronze og messing - Klik her

Læs her om kobber smykker til kobber bryllup - Klik her